Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка висловлює щиру подяку доктору філологічних наук, професору, завідувачу кафедри українознавства та лінгводидактики Одеської національної академії харчових технологій Ганні Іванівні Віват за подаровані книги.
|
Віват Г. Їжа в пареміях: на перетині культур / Ганна Віват. – Одеса : ВМВ, 2017. – 296 с.
Робота присвячена студіюванню історії виникнення, розвитку та значення українських паремій, що мають стосунок до української кухні: продуктів харчування, страв та приправ, а також польських, англійських та латинських їхніх відповідників. Розрахована на студентів-харчовиків, а також антропологів, етнографів, екологів, економістів, істориків, культурологів, філологів, філософів, фольклористів і всіх, хто цікавиться проблемами розвитку культури, які пов’язані з традиціями харчування.
|
|
Віват Г. Мистецтво спілкування / Ганна Віват. – Одеса : ВМВ, 2018. – 208 с.
Навчальне видання містить теоретичний матеріал і і українського правопису і систему прикладів із художньої літератури та усної народної творчості. Особливу увагу звернено на кличний відмінок та етикетні мовленнєві формули у спілкуванні з річними представниками соціуму. Розглянуто також культуру формально-рольового спілкування, зокрема дипломатичне красномовство, та особливості ділового спілкування.
Пропонується для використання на заняттях із українознавства, стики. культурології, релігієзнавства, ділової української мови та мови професійного спілкування зі студентами нефілологічних спеціальностей, а також для широкого кола поціновуваній української та міжнародної мовної культури.
|
|
Харчові традиції – ментальний код нації : колективна монографія / кол. авт.: Віват Г. І., Ковпік С. І., Мусій В. Б. [та ін.] ; за заг. ред. Віват Г. І. – Одеса : ВМВ, 2018. – 232 с.
Колективну монографію присвячено питанням історії розвитку української та світової харчової культури, втіленої в різних видах творчості: художній, науковій, фольклорній. Пропонується для використання на заняттях із навчальних дисциплін «Українська та зарубіжна культура», «Світова культура та мистецтво», «Традиції українського харчування», «Історія розвитку харчової культури» зі студентами-харчовиками, а також для широкого кола поціновувачів харчової культури.
|